Gözden kaçırmayın

Türk Mutfağının Ferahlatıcı Dokunuşu: 20 Pratik Salata TarifiTürk Mutfağının Ferahlatıcı Dokunuşu: 20 Pratik Salata Tarifi

Temmuz Ayının Taze Meyve ve Sebzeleriyle Yaz Sofralarını Renklendirin


Temmuz ayı, sofralarımızı çeşitlendiren birbirinden lezzetli meyve ve sebzeler ile dolu. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan taze ürünler, hem sağlıklı beslenmeye katkı sağlar hem de mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza olanak tanır. Bu ay en çok değerlendirilmesi gereken lezzetler ile 12 farklı tarif hazırladık.


En Taze Meyveler ve Besin Değerleri


Temmuz ayında özellikle şeftali, erik, kiraz, böğürtlen, yaban mersini gibi meyveler, vitamin ve mineral deposudur. Bu meyveler antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilde faydalıdır. Ayrıca, karpuz ve kavun gibi sulu meyveler, yaz sıcaklarında vücudun su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.


Sebzelerin Çeşitliliği ve Faydaları


Temmuz ayı sebzeleri arasında domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, fasulye ve bezelye öne çıkar. Bu sebzeler A, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Özellikle domates, likopen içeriği sayesinde anti

  • kanser özelliklere sahiptir. Salatalık ise içeriğindeki su sayesinde vücudu toksinlerden arındırır.


  • 12 Lezzetli Tarifle Yaz Sofralarına Renk Katın


    Temmuz ayı meyve ve sebzeleri ile hazırlayabileceğiniz 12 farklı tarif:



    • Şeftali Kompostosu

    • Erik Turşusu

    • Kirazlı Tart

    • Böğürtlenli Smoothie

    • Yaban Mersinli Cheesecake

    • Karpuz Salatası

    • Kavunlu Yoğurt

    • Domates Çorbası

    • Salatalık Turşusu

    • Biber Dolması

    • Patlıcan Musakka

    • Kabaklı Börek


Sağlıklı Beslenmenin Önemi


Yaz aylarında taze meyve ve sebzeler tüketmek, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamanın en kolay yoludur. Düzenli olarak meyve ve sebze tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, daha enerjik bir yaz geçirebilirsiniz.