Gözden kaçırmayın

Türk Mutfağının Ferahlatıcı Dokunuşu: 20 Pratik Salata TarifiTürk Mutfağının Ferahlatıcı Dokunuşu: 20 Pratik Salata Tarifi

Pastane Usulü Nişastalı Kurabiye Tarifi


Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane usulü nişastalı kurabiye tarifi ile misafirlerinizi etkileyin. Ağızda dağılan kıyır kıyır dokusuyla bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.


Malzemeler



    • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı

    • 1 su bardağı pudra şekeri

    • 2 adet yumurta

    • 1 paket vanilya

    • 3 su bardağı un

    • 1 su bardağı nişasta

    • 1 çay kaşığı kabartma tozu


    Yapılışı


    Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta iyice çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilyayı da ekledikten sonra un, nişasta ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yoğurun. Nişastalı kurabiye hamurunu ne çok sert ne de çok yumuşak kıvamda hazırlamaya özen gösterin.


    Pişirme Süreci


    Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane ile açın ve istediğiniz şekillerde kurabiyeleri kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20

  • 25 dakika pişirin. Kıyır kıyır kurabiyelerinizin pembeleştiğinde fırından alın.


  • Servis Önerileri


    Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis yapın. Yanında çay veya kahve ile birlikte servis ederek lezzetin tadını çıkarın. Pastane usulü kurabiye tarifimiz, özel günlerinizde de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif olacaktır.


    İpuçları



    • Kurabiyelerin daha lezzetli olması için tereyağının oda sıcaklığında olması önemlidir.

    • Hamuru yoğururken un miktarını yavaş yavaş ekleyerek kıvamı kontrol edin.

    • Kurabiyeleri fırından almadan önce rengini kontrol edin.